Нуланд заявила, що Путін вирішив відтворити СРСР

Нуланд заявила, що Путін вирішив відтворити СРСР

Президент Росії Володимир Путін має намір увійти до історії, відтворивши СРСР.

Таку думку висловила заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд під час слухань у сенаті.

Є побоювання вважати, що він як проект своєї спадщини прагне відтворити Радянський Союз, а потім, хто знає, чи буде його апетит задоволений з’їденим, чи він вирішить піти далі? — запитала Нуланд.

При цьому, заступник держсекретаря США застерегла Росію від вторгнення в Україну. На думку Нуланд, протистояння з модернізованою порівняно з 2014 роком українською армією коштуватиме великій крові.

Є безліч причин, чому нікому не слід бажати війни. Вона буде надзвичайно кровопролитною та важкою для України, але також і надзвичайно кровопролитною та важкою для Росії, — сказала Нуланд.

Вона також зазначила, що серед українців змінилося сприйняття Росії.

Я думаю, що зараз рівень підтримки, дружніх почуттів щодо Росії серед українців досяг історичного максимуму 12% або близько того, — саркастично наголосила Нуланд.

Напередодні, 7 грудня, відбулися переговори президентів РФ та США Володимира Путіна та Джо Байдена. Вони тривали близько двох годин. Сторони обговорювали, зокрема, ескалацію ситуації навколо України.

Раніше американські ЗМІ розмістили дані розвідки, згідно з якими поблизу кордону з Україною нібито накопичилося до 100 тисяч російських військових. Агентству Bloomberg це дало підставу зробити висновок про «стрімке і масоване вторгнення» російських військ, що готується.

При цьому екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що чекати відведення російських військ від кордону з Україною після розмови Путіна та Байдена не варто.

Поділитись