Норвезький генерал з НАТО запропонував прийняти Росію до альянсу

Норвезький генерал з НАТО запропонував прийняти Росію до альянсу

Норвезький генерал-лейтенант у відставці Роберт Моод заявив, що Захід повинен поміняти своє ставлення до Росії і дати можливість вступити до лав НАТО.

На його думку, цей захід допоможе уникнути воєнного конфлікту. Про це повідомляє Aftenposten.

Як пише Моод у статті для видання, НАТО необхідно зосередитись на обороні та відкрити свої двері для всіх країн, у тому числі для Росії. Він також вважає, що НАТО слід закликати членів альянсу відмовитись від ядерної зброї та баз за межами власної території. Інакше людство прийде до ще більших конфліктів та війни, упевнений Моод.

Крім того, він розкритикував США та їхніх західних партнерів за антиросійську політику після розпаду Радянського Союзу. За його словами, Росію так і не прийняли до кола західних держав, а риторика країн НАТО у її бік була «схожа на приниження» Москви, а не на діалог.

Моод також заявив, що не бачив західних фільмів чи серіалів, де російські персонажі грали б позитивну роль, а західні негативну. На його думку, західна культура просуває США та Захід як щось «безумовне хороше», а Росію та росіян як «однозначно зле, підле та примітивне». Він зробив висновок, що подібні картини «спотворюють реальність».

Засідання ради між Росією та НАТО заплановане на 12 січня.

Поділитись