Німецький депутат розповів про страх Шольца перед Росією

Німецький депутат розповів про страх Шольца перед Росією

Депутат бундестагу від ХДС полковник у відставці Родеріх Кізеветтер прокоментував відмову канцлера ФРН Олафа Шольца передати Україні бойові танки.

Про це він розповів у бесіді із ntv.de. Німецький депутат пояснив, що Шольц відмовився передати Україні танки через його страх перед Росією.

“На мій погляд, канцлера стривожила поширену в Росії думку про те, що використання німецьких танків проти російських військ буде провокацією [з боку Берліна]”, – припустив він.

Парламентарій виступив проти слів Шольца про те, що Берлін не має наміру робити дії без їхнього обговорення з партнерами по НАТО.

«Шольц сам змусив себе “діяти поодинці”. Іспанія, серед іншого, <…> неофіційно говорила з Німеччиною про постачання танків», — наголосив Кізеветтер.

Політик додав, що Німеччина протягом кількох місяців не відповідала на прохання Польщі поставити танки Leopard натомість обіцяних Україні польських Т-72.

Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба розповів про відмову низки країн продавати зброю Україні. За його словами, вони ухвалюють таке рішення з політичних причин.

Поділитись