Ненсі Пелосі: Конгрес сам внесе Росію до списку країн-спонсорів тероризму

Ненсі Пелосі: Конгрес сам внесе Росію до списку країн-спонсорів тероризму

Спікер палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі попередила американського держсекретаря Ентоні Блінкена, що Конгрес сам внесе Росію до списку країн-спонсорів тероризму, якщо цього не зробить зовнішньополітичне відомство Сполучених Штатів, повідомляє Politico із посиланням на свої джерела.


“Пелосі звернулася до… Блінкена з посланням: визнайте Росію країною-спонсором тероризму, інакше це зробить конгрес”, – повідомляє видання.

Відповідне попередження було зроблено під час телефонного дзвінка, який відбувся цього тижня. Ряд конгресменів вважають, що можуть ухвалити закон без участі Держдепу.

«Очевидно, що ухвалення конгресом закону — це складніший шлях, ніж рішення секретаря, але це дасть адміністрації політичне прикриття, необхідне для посилення економічного тиску на (президента РФ Володимира) путіна та посилення риторики на його адресу», — повідомило джерело Politico у конгресі .

Раніше офіційний представник держдепартаменту США Нед Прайс заявляв, що Вашингтон вивчає можливість включення Росії до списку посібників терористів. У Москві ці заяви назвали «пропагандистським ходом» і обіцяли не залишити таких заходів без відповіді.

Поділитись