National Interest оцінив шанси США проти російських «Авангардів»

National Interest оцінив шанси США проти російських «Авангардів»

Російські гіперзвукові міжконтинентальні балістичні ракети комплексу «Авангард» мають швидкість, що в 27 разів перевищує швидкість звуку, і здатні маневрувати, що ставить під сумнів вірогідність їх перехоплення, пише американський журнал The National Interest.


За словами автора статті, військового експерта Пітера Сучіу, технічні характеристики «Авангарду» дають йому можливість захистити себе від систем протиповітряної і протиракетної оборони противника за рахунок траєкторії польоту.

Він зазначив, що, за даними російських військових, оборона США навряд чи зможе перехопити гіперзвукові ракети комплексу. При цьому ракетний комплекс «Авангард» – лише один компонент з великого арсеналу гіперзвукового зброї Росії і більше 500 міжконтинентальних балістичних ракет (МБР).

«Американська протиракетна оборона сфокусована тільки на перехопленні невеликої кількості МБР, які можуть бути запущені такий, наприклад, невеликою країною, як Північна Корея», – зазначає Сучіу.

Однак він упевнений, що США не дадуть Росії або Китаю отримати перевагу за рахунок нових балістичних ракет.

На його думку, якщо Штати навіть позбудуться таких засобів доставки ядерної зброї, як бомбардувальники, вони зможуть нанести удар за допомогою підводних човнів. Крім того, Пентагон зайнятий розробкою засобів, «призначених для стримування використання «Авангарду» або інших МБР».

У той же час президент США Дональд Трамп заявив про наявність у Вашингтона своєї гіперзвукової ракети, швидкість якої в «17 раз перевищує швидкість найшвидших з існуючих в світі ракет».

Сучіу вважає, що опис нової зброї Трампом сумнівні, але Вашингтон точно зробить все, щоб не дати противникам отримати перевагу, в тому числі за рахунок МБР.

Раніше видання Popular Mechanics заявило, що США приступили до розробки стратегічної наддалекобійні гармати Strategic Long Range Cannon (SLRC), яка зможе вражати цілі на відстані понад 1850 км і навіть обстрілювати Москву.

Поділитись