Начальник штабу оборони Британії заявив про можливість контактів із РФ

Начальник штабу оборони Британії заявив про можливість контактів із РФ

Британські військові зберігають можливість контактувати з російськими колегами з метою оцінки потенційних ризиків ескалації та її запобігання.

Про це заявив начальник штабу оборони збройних сил Сполученого Королівства адмірал Тоні Радакін.

“Наші контакти з Москвою не такі міцні і не такі чіткі, як у роки холодної війни, однак у нас, як і раніше, є способи контактувати з Росією, а у них – з нами”, – сказав він в інтерв’ю журналу The Economist.

За словами адмірала, військове командування Великобританії продовжує виходити з того, що Росія не хоче вступати в конфлікт із НАТО і розпочинати ядерну війну.

Росія не хоче війни з НАТО. Росія хоче ядерної війни. Існують й інші механізми, за допомогою яких ми оцінюємо те, чи ми знаходимося на шляху до деяких з цих кроків, що ведуть до ескалації. І ми маємо можливість на них відповісти», — зазначив Радакін, відповідаючи на запитання про те, чи турбують його перспективи ядерного конфлікту з огляду на погану передбачуваність дій керівництва РФ.

У своїх оцінках Сполучене Королівство покладається не лише на розвіддані та роботу аналітиків, а й на контакти з Росією, наголосив він.

«Безумовно, ми повинні враховувати ризик ескалації, але сам факт його наявності не означає, що все раптом почне йти наростаючою і ситуація вийде з-під контролю. Крім того, необхідна впевненість у тому, що кошти, які ми самі можемо пустити в хід, мають настільки неймовірну міць, що це вже сам собою захист від деяких із цих ризиків ескалації», — додав адмірал.

Поділитись