На війну в Україну прибудуть північнокорейські інженерні військові частини

На війну в Україну прибудуть північнокорейські інженерні військові частини

Північнокорейські інженерні частини, які, за чутками, прибудуть до України, можуть допомогти Росії «подолати безвихідь війни».

Таку думку висловив український економіст Олексій Кущ. За його словами, військові КНДР здавна вміють будувати підземні укріплення та рити тунелі. І матимуть змогу робити підкопи під українські позиції.

Він нагадав, що прорив росіян під Авдіївкою та Торецьким стався, зокрема, внаслідок використання підземних тунелів. Причому у другому випадку, як повідомлялося, проритого спеціально для цих цілей.

«Тобто складається нова технологія війни: для захисту від удару дронів та артилерії – підкоп, вихід у тил, захоплення позицій, окопування. І хто може копати краще за корейців?», – пише Кущ.

Він нагадує, що будівництво підземних об’єктів та комунікацій було одним із ключових умінь КНДР під час Корейської війни. Північна Корея, щоб захиститися від повітряних ударів США, перенесла під землю військові склади, дрібнокаліберні гармати та казарми. А також збудувала систему ходів між ними на 500 кілометрів.

Зараз, пише Кущ, військова доктрина КНДР передбачає будівництво максимально можливої ​​кількості підземних споруд на випадок війни з американцями.

«У даному випадку, підземна тактика може бути застосована для «повзучого наступу» і зламування складної, ешелонованої оборони. А також для мінімізації втрат від ударів дронів і артилерії. Плюс – мінімізація втрат броньованої техніки», – пише економіст.

«Не здивуюся, якщо стратегію «підземної війни» було затверджено під час візиту Путіна до КНДР. Можливо її запропонували самі північні корейці», – вважає Кущ.

Поділитись