На Росії розповіли деталі мобілізації громадян

На Росії розповіли деталі мобілізації громадян

У своїй заяві глава комітету Ради Федерації з оборони і безпеки РФ Віктор Бондарєв спростував відомості, що раніше з’явилися, про те, що громадяни Росії, які частково мобілізували, будуть відправлені в так звану “зону СВО” протягом найближчих двох тижнів.

За словами сенатора, для відправки мобілізованих буде потрібно щонайменше місяць, що обумовлено необхідністю проведення відповідної підготовки.

На даний момент відомо про те, що мобілізовані потраплять на фронт тільки після того, як спеціальна комісія прийме рішення про те, що дані підрозділи готові, при цьому для самої підготовки російські військові вже мають відповідний план. За словами Віктора Бондарєва, покликані в рамках часткової мобілізації виконуватимуть завдання в рамках саме тих військових спеціальностей, які вони отримали під час служби в армії, що унеможливлює заклик військовослужбовців запасу з іншими військовими обліковими спеціальностями.

Відомо про те, що мобілізаційні заходи вже розпочалися та відбуваються відповідно до встановленого плану.

Усього планується провести мобілізацію 300 тис військовозобов’язаних, при цьому фахівці звертають увагу на той факт, що йдеться про часткову мобілізацію, оскільки мобілізація відбувається лише для 1% від загальної кількості громадян, яка може бути мобілізована у разі виникнення такої необхідності.

Поділитись