На півночі та півдні від Бахмута російські окупанти намагаються перехопити ініціативу

На півночі та півдні від Бахмута російські окупанти намагаються перехопити ініціативу

Ворог продовжує наступальні дії одночасно на декількох східних напрямках.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

«Попри великі втрати, росіяни атакують наші частини, які обороняються в районі Куп’янська. Крім того, ворог збільшив кількість використання дронів-камікадзе. На півночі та півдні від Бахмута російські війська намагаються перехопити ініціативу, шляхом проведення контратак. Втім, наші оборонці розбивають усі плани та намагання окупантів», — пише Сирський.

За його словами, втрати ворога в районі відповідальності ОСУВ «Хортиця» за два тижні боїв склали понад чотири тисячі осіб і 500 одиниць військової техніки.

Заступник командира ІІІ-ої ОШБр Максим Жорін зауважує, що на бахмутському напрямку росіяни вдаються до звичної тактики м’ясних штурмів.

«Нові підрозділи майже всі пробують наступати великими угрупуваннями з бронетехнікою. І досить швидко захлинаються у власній крові та металобрухті. Потім вони переходять до тактики малих груп та прощупування нашої оборони. Зараз, наприклад, десантники наступають переважно без броні, використовуючи її лише щоб доїхати до позицій. Та завжди треба пам’ятати — людського ресурсу у росіян дуже багато. Докинуть ще м’яса та й все», — додає він.

Поділитись