На Кубі загадково померли відразу п’ять генералів

На Кубі загадково померли відразу п’ять генералів

На Кубі при загадкових обставинах померли відразу п’ять генералів.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Згідно з офіційними даними уряду країни, п’ять високопоставлених воєначальників померли за 10 днів. Причини смерті не називаються.

17 липня помер Агустін Піна Поррес, він був екс-командувачем Західною армією і членом Центрального комуністичного комітету Куби. Про це повідомляє телеканал WPLG.

19 липня помер Мануель Едуардо Ластрес Пачеко, він служив під командуванням Ернесто Че Гевари під час революції в кінці 1950-х років. Пізніше Пачеко був командиром Східної армії Куби.

20 липня пішов з життя бригадний генерал запасу армії, колишній охоронець Кастро Марсело Вердес Пердомо. Про це повідомила газета Комуністичної партії «Гранма».

24 липня помер генерал Рубен Мартінес Пуенте. Він був тим командиром, який наказав збити цивільний літак кубинської емігрантської групи Hermanos al Rescate в 1996 році. Організація називала своєю метою порятунок біженців, які емігрують з Куби, і підтримку звільнення кубинського народу від диктатури. Ця подія стала причиною загострення відносин Куби і США.

Нарешті, 26 липня пішов з життя бригадний генерал Армандо Чой Родрігес. Він був засновником революційного «Руху 26 липня», повідомляє WPLG-TV в Майамі.

Поділитись