На Кубі заарештували 17 підозрюваних у справі про вербування на війну в Україні

На Кубі заарештували 17 підозрюваних у справі про вербування на війну в Україні

Правоохоронці Куби оголосили про арешт 17 осіб за підозрою в причетності до вербування кубинських громадян для участі у війні в Україні на боці Росії.

Про це повідомляє Reuters.

«В результаті розслідування на даний момент заарештовано 17 осіб, зокрема голова злочинної мережі», – заявив пізно ввечері у четвер полковник МВС Куби Сезар Родрігес.

Подробиці розслідування та імена затриманих Родрігес розкривати не став, заявивши лише, що, за даними МВС, організатор незаконної схеми діяв за безпосередньої підтримки двох місцевих мешканців.

Прокурор Хосе Луїс Рейєс, у свою чергу, заявив, що фігурантам справи про вербування кубинських громадян для участі у війні загрожує позбавлення волі на строк до 30 років, довічне ув’язнення або страта залежно від тяжкості злочину. Заарештованих звинувачують у торгівлі людьми, найманстві та ворожих діях проти іноземної держави.

Зазначається, що росія, яка має міцні політичні зв’язки з комуністичною Кубою, давно є важливим пунктом прибуття для кубинських мігрантів, які прагнуть уникнути економічного застою у себе вдома.

Нагадаємо, що президент росії володимир путін минулого року підписав указ, який дозволяє іноземцям, які записалися на службу до російської армії, отримувати громадянство у прискореному порядку.

Поділитись