На Київщині відкрили сквер відомого мецената Шарля Азнавура

На Київщині відкрили сквер відомого мецената Шарля Азнавура

Гостомельська об‘єднана територіальна громада, отримала в подарунок сквер, названий на честь відомого мецената Шарля Азнавура. Сквер знаходиться в с. Мощун.

На теріторії церкви було споруджено пам‘ятний знак жертвам техногенної катастрофи та ліквідаторам наслідків аваріі на Чорнобільській атомній станції, який було урочисто відкрито 22.10.2021році.
Почесне право відкрити пам‘ятний знак, громада віддала голові об‘єднаної теріторіальної громади Юрію Прилипкові, секретарю об‘єднаної теріторіальної громади Анатолію Драпею, меценату Оганесу Смояну, який спорудив цей сквер.

На церемонії урочистого відкриття були присутні жителі об‘єднаної громади, також секретар посольства Вірменії в Україні Айк Торосян, президент всесвітньої Вірменської діаспори Андранік Оганисян, депутати об‘єднаної гостомельської громади, староста села Мощун Петро Микуленко, також депутат Димерської об‘єднаної громади Наталія Кальченко та депутат Бучанської районної ради Артем Левітас.

Крім того, на захід запросили представників відділу культури ОТГ та відповідальних за різні напрямки розвитку ОТГ, ліквідаторів наслідків технологічної катастрофи на САЕС Олексія Проценка з дружиною, Анатолія Ткачука, Миколу Котлярова, Миколу Хомича.

Пам‘ятний знак освятили Настоятель храму Різдва Богородиці с. Горенка Протоієрей Іван Палійчук та настоятель Храму Святого Апостола Ієвангеліста Івана Богослова с. Мощун Протоієрей Миколай Візер.

Поділитись