МЗС Азербайджану відреагувало на відправку до Вірменії нової місії ЄС

МЗС Азербайджану відреагувало на відправку до Вірменії нової місії ЄС

Міністерство закордонних справ Азербайджану сподівається, що нову місію Євросоюзу у Вірменії не буде використано для підриву процесу нормалізації відносин між Баку та Єреваном.

Про це йдеться у заяві МЗС Азербайджану.

«Розгортання місії ЄС у Вірменії має бути забезпечене належним чином з урахуванням легітимних інтересів Азербайджану і здійснюватись таким чином, щоб не підривати взаємну довіру», — йдеться у повідомленні.

У Баку зазначили, що діяльність першої моніторингової місії ЄС супроводжувалася серйозними протиріччями з домовленостями, які були досягнуті в Празі.

Зовнішньополітичне відомство Азербайджану сподівається, що нова місія врахує досвід минулого, а в Єревані не зловживатимуть присутністю спостерігачів ЄС.

Напередодні стало відомо, що міністри закордонних справ Євросоюзу домовилися надіслати до Вірменії цивільну моніторингову місію (EUMA). EUMA надалі патрулюватиме прикордонну територію Вірменії. Початковий мандат місії діятиме два роки, її керівників призначать найближчим часом.

Інформація про швидке відправлення нової місії викликала невдоволення у Москві. Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що свою місію на кордон могла б направити Організація Договору про колективну безпеку.

Поділитись