МВФ вимагає «не чіпати» медреформу Супрун

МВФ вимагає «не чіпати» медреформу Супрун

Міжнародний валютний фонд (МВФ) висунув українській владі умову не переглядати медичну реформу, яку розпочала впроваджувати в країні в.о. міністра охорони здоров’я країни Уляна Супрун.

Такі дані опубліковані в анонімному політичному телеграм-каналі «Резидент» з посиланням на джерело в Офісі президента України.

«Наше джерело в ОП розповів, що в МВФ настійно попросили не чіпати медичну реформу імені Супрун», – йдеться в повідомленні «Резидента». Повідомляється, що в зв’язку з цим «Офіс президента змушений тепер для видимості внести зміни, але основну структуру реформи перетворювати не будуть».

Крім того, «західні партнери» висунули ще одну умову, невиконання якого може коштувати новому главі МОЗ відставки.

«Інша прохання від західних партнерів стосується закупівель медичних препаратів, які міністр охорони здоров’я хотів забрати у соросят, що викликало хвилю невдоволення. Степанова попередили, що якщо не знайде компроміс, то його відправлять у відставку», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що медреформа Уляни Супрун, вироблена за західними стандартами, призвела до величезної кризи в медицині України. Внаслідок реформи закриваються критично важливі медустанови і звільняється медперсонал, лікарні знаходяться в жалюгідному стані. Українська влада під впливом масових протестів працівників сфери охорони здоров’я заявила, що має намір нібито дещо переглянути формат реформи. Втім, про повний її перегляд не йдеться.

Поділитись