Міноборони України звернулося з проханням до Німеччини

Міноборони України звернулося з проханням до Німеччини

Уряд України просить Німеччину припинити блокувати постачання Києву зброї третіми країнами, повідомив у четвер міністр оборони країни Олексій Рєзніков.


Раніше канцлер ФРН Олаф Шольц та глава МЗС Анналена Бербок заявили про неприпустимість постачання зброї в Україну. Новий уряд Німеччини є коаліційним, до нього входять три партії, зокрема Вільна демократична партія. Київ хоче, щоб Німеччина поставила Україні військові кораблі та сучасні системи протиповітряної оборони, питання постачання озброєнь залишається на порядку денному у відносинах із ФРН, заявив у січні посол України у Берліні Андрій Мельник.

“Ми просили припинити блокувати в уряду Німеччини постачання зброї іншими країнами. Наприклад, прохання уряду Естонії поставити на Україну знаряддя виробництва ще НДР, але Німеччина відмовляє”, – сказав Резніков на брифінгу.

За його словами, ФРН також блокує постачання в Україну зброї по лінії спеціальної агенції NSPA, яка дозволяє прозоро купувати зброю.

“Ми просимо не блокувати можливість нам захищатися”, – заявив Резніков. При цьому, за його словами, інформація про постачання в Україну п’яти тисяч шоломів від Німеччини поки що існує лише на рівні заяв, Київ не отримав жодної письмової відповіді.

Поділитись