Мінкульт України розсилає брошури з інструкціями на випадок НС та війни

Мінкульт України розсилає брошури з інструкціями на випадок НС та війни

Міністерство культури та інформаційної політики України почало поширювати у Києві інструкцію на випадок початку воєнних дій.

Про це повідомляє «Вести.ua».

Брошура «Як діяти у разі надзвичайної ситуації та війни» почали активно поширюватися в Мережі. Автори інструкції запевняють, що українська армія повністю готова до відсічі агресії, проте вони пояснюють, як діяти у тій чи іншій ситуації, пов’язаній із загрозою життю.

«Нинішній стан ЗСУ дозволяє ефективно стримувати агресора, робити внесок у забезпечення всеосяжної оборони держави, запобігати кризовим ситуаціям, а також брати активну участь у міжнародних миротворчих операціях. При цьому структура ЗСУ, система управління, комплектування, мобілізації та територіальної оборони здатні забезпечити швидке приведення армії у повну бойову готовність для гідної відсічі агресору», — йдеться у тексті.

У мінкульті радять деякі питання продумати заздалегідь, щоб обладнати своє житло на випадок надзвичайної ситуації та захистити себе та близьких. Так, українцям порекомендували дізнатися, де знаходяться найближчі укриття та перевірити стан підвального приміщення, перевірити наявність аварійного виходу та зробити запаси питної та технічної води, продуктів тривалого зберігання.

Зазначається, що якщо людина опинилась у зоні бойових дій або потрапила у надзвичайну ситуацію за участю озброєних людей, їй необхідно не повідомляти про свої майбутні дії та плани малознайомих людей, а також дізнатися, де розташовані сховища та укриття, близькі до будинку чи роботи.

У Мінкульті порадили в жодному разі не наближатися до вікон, якщо будуть чутні постріли.

Поділитись