Марін Ле Пен звинуватила Макрона у залякуванні французів війною в Україні

Марін Ле Пен звинуватила Макрона у залякуванні французів війною в Україні

Кандидат у президенти Франції від партії «Національне об’єднання» Марін Ле Пен звинуватила чинного главу держави Еммануеля Макрона у залякуванні співгромадян ситуацією в Україні.

Він вважає, що це допоможе йому на майбутніх виборах, сказала Ле Пен під час інтерв’ю BFM.

Глава республіки користується військовою операцією Росії в Україні, щоб налякати громадян, тому що розраховує, що страх може допомогти йому у передвиборчих перегонах, – цитує видання політика.

Ле Пен зазначила, що в ході неформального саміту лідерів Євросоюзу Макрон назвав свої очікування від переговорів Росії та України «песимістичними», а пізніше у розмові з представниками англомовних ЗМІ вже заявив про «оптимістичний настрій».

За словами Ле Пен, подібні форми маніпуляції громадською думкою неприпустимі для кандидата в президенти, особливо коли йдеться про таку серйозну кризу.

Раніше Макрон заявив, що країни ЄС готові запровадити нові санкції щодо Росії через ситуацію в Україні. Він зазначив, що Париж разом із Берліном продовжать шлях тиску на Москву та «вимогливого діалогу» з нею. Крім того, французький президент додав, що не очікує дипломатичного врегулювання ситуації в Україні у найближчій перспективі.

у Росії знову з’явився тіньовий валютний ринок. Так відбувається у кожну кризу, змінюються лише форми — з урахуванням розвитку технологій тепер нелегальний обмін валюти розгортається у соцмережах. Експерти попереджають про адміністративну та кримінальну відповідальність за подібні операції.

Поділитись