Макрон подякував Меркель за збереження єдності Європи

Макрон подякував Меркель за збереження єдності Європи

Президент Франції Еммануель Макрон висловив подяку канцлерові Німеччини Ангелі Меркель у промові з нагоди нагородження німецького політика Великим хрестом ордена Почесного легіону.

Глава П’ятої республіки зазначив, що Меркель багато чому його навчила і, «незважаючи на всі потрясіння», сприяла збереженню єдності Європи.

Я хотів би подякувати тобі за те, що ти так багато чого мене навчила… Дякую, люба Ангело, за все, що ти зробила для нашої Європи, — підкреслив Макрон.

Він 3 листопада вручив Меркель одну з головних нагород Франції, раніше з почестями прийнявши канцлера у французькому виноробному регіоні Бургундія. Меркель востаннє приїхала до Франції як німецький канцлер.

Раніше стало відомо, що Ангела Меркель розповіла про плани після виходу з великої політики. Вона хоче більше подорожувати та читати. За її словами, під час перебування на посаді канцлера їй не вистачало багатьох звичайних речей, тепер хочеться просто зайнятися чимось у вільний час, знаючи, що через 20 хвилин не станеться нічого доленосного.

Поділитись