Майбутнє України пов’язане з Євросоюзом, – Шольц

Майбутнє України пов’язане з Євросоюзом, – Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив у бундестазі, що в майбутньому Україна йтиме пліч-о-пліч з Євросоюзом, і він збирається нагадати про це на майбутньому саміті Ради ЄС у Брюсселі.

Раніше стало відомо, що президент України Володимир Зеленський 9 лютого прибуде до Брюсселя для участі у позачерговому саміті Європейського Союзу 9-10 лютого.

«На майбутній Раді ЄС ми підтвердимо обіцянку, яку Рада дала українцям та українкам у червні минулого року – що Україна належить до Європи та її майбутнє – у Європейському Союзі», – заявив Шольц.

Минулого тижня Шольц, коментуючи можливе членство України в Європейському союзі, заявив, що всім державам, які бажають вступити до Євросоюзу, необхідно спочатку дотриматися критеріїв верховенства права, прав людини, демократії та боротьби з корупцією.

Володимир Зеленський 28 лютого минулого року підписав заявку на вступ України до ЄС. Глави держав та урядів Євросоюзу на саміті у Брюсселі 23 червня схвалили надання Україні та Молдові статусу кандидатів на вступ до союзу.

Поділитись