МАГАТЕ перепризначило Гроссі гендиректором агентства ще на один термін

МАГАТЕ перепризначило Гроссі гендиректором агентства ще на один термін

Генеральна конференція Міжнародного агентства з ядерної енергії (МАГАТЕ) затвердила призначення Рафаеля Маріано Гроссі генеральним директором агентства на наступні чотири роки, термін яких починається на початку грудня 2023 року і триватиме по грудень 2027 року.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Кандидатуру Гроссі одностайно підтримали учасники 67-ї сесії генконференції МАГАТЕ, у Відні.

Таким чином, генконференція підтримала рішення іншого керівного органу МАГАТЕ – Ради керуючих, яка у березні підтримала перепризначення Рафаеля Гроссі на посаду генерального директора агентства. Після схвалення резолюції делегатами генконференції Гроссі прийняв службову присягу, запевнивши, що працюватиме виключно в інтересах МАГАТЕ.

«Для мене велика честь одностайним рішенням правління призначити мене на наступний термін на посаді, і я дуже вдячний за довіру. Це відбувається в той час, коли ми стикаємося з багатьма серйозними викликами, і я повністю відданий тому, щоб продовжувати робити все, що в моїх силах, для виконання важливої ​​місії МАГАТЕ на підтримку глобального миру та розвитку», – сказав Гроссі.

На перший термін повноважень Рафаель Гроссі вступив у грудні 2019 року. З моменту заснування МАГАТЕ в 1957 році він є шостим генеральним директором агентства.

Поділитись