Литва оголосила співробітників посольства Білорусі персонами нон-грата

Литва оголосила співробітників посольства Білорусі персонами нон-грата

Литва оголосила двох співробітників дипвідомства Білорусі в Вільнюсі персонами нон-грата, так як вони здійснювали діяльність, несумісну з дипломатичним статусом, повідомляє литовський МЗС.

“Литва оголосила двох співробітників посольства Білорусі в Вільнюсі персонами нон-грата. Вони здійснювали діяльність, несумісну з їхнім дипломатичним статусом. Це також показує солідарність Литви з Латвією після висилки Білоруссю співробітників латвійського посольства в Мінську”, – йдеться в повідомленні дипвідомства в Twitter.

У понеділок мер Риги Мартіньш Стакіс повідомив, що серед прапорів країн-учасниць чемпіонату світу з хокею в Ризі замість державного прапора Білорусі підняли біло-червоно-білий прапор, який використовує білоруська опозиція. Це сталося після інциденту з екстреною посадкою в Мінську літака компанії Ryanair. У зв’язку з заміною прапора посол Латвії в Мінську був викликаний в білоруський МЗС, йому була вручена нота протесту. Послу було запропоновано покинути Білорусь протягом 24 годин, всьому дипломатичному і адміністративно-технічного складу – протягом 48 годин. У МЗС Латвії в свою чергу заявили, що країна висилає посла Білорусі і всіх дипломатів у відповідь на аналогічні дії Мінська.

Поділитись