Лідери Демпартії США можуть запропонувати Байдену не йти на другий термін

Лідери Демпартії США можуть запропонувати Байдену не йти на другий термін

Лідери Демпартії США можуть запропонувати Байдену не йти на другий термін, якщо він провалить перші дебати з Трампом.

Про це пише Bild.

За інформацією видання, одним із найбільших турбот Демократичної партії є психічний та фізичний стан чинного президента Джо Байдена.

Америка і весь світ тільки головами хитали, дивлячись на старенького головнокомандувача. Він втрачено тинявся на саміті G7 в Італії, на вечірці в Білому домі застиг як зомбі посеред танців, а на гала-концерті зі збору коштів його колишньому босу Бараку Обамі довелося виводити Байдена зі сцени за руку.

Усередині партії зростають побоювання, що на президентських виборах 5 листопада вони можуть зазнати фіаско.

Якщо він поступиться Трампу в перших теледебатах, організованих CNN у четвер наступного тижня, момент для втручання може бути втрачено. Чотири гранди партії — Обама, Хілларі Клінтон, Чак Шумер та Ненсі Пелосі — можуть запропонувати Байдену обмежитися одним терміном на посади, щоб розчистити шлях, пише видання.

Але також очевидно, що така швидка зміна кандидатів є реальною лише у випадку, якщо Джо Байден піде добровільно. Тоді на партійній конференції в Чикаго, наміченій на середину серпня, шукатимуть альтернативи.

Хто може замінити Байдена? На даний момент це неясно. Колишня перша леді Мішель Обама має гарні рейтинги, але вона недвозначно унеможливила балотуватися.

Є припущення, що новим кандидатом стане той, хто зможе підкорити прихильників партії блискучою промовою на з’їзді партії.

Поділитись