Лідери країн ЄС погодили розширення санкцій проти Туреччини

Лідери країн ЄС погодили розширення санкцій проти Туреччини

Лідери держав і урядів країн Євросоюзу узгодили розширення списку існуючих індивідуальних санкцій по Туреччині за незаконне буріння в Східному Середземномор’ї.

Про це 11 грудня повідомило ЗМІ з посиланням на документ, прийнятий за підсумками обговорення в ході саміту ЄС. «Лідери ЄС доручили Північноатлантичній раді узгодити додаткові списки на основі рішення від 11 листопада 2019 року, що стосується обмежувальних заходів у зв’язку з незаконним бурінням Туреччиною в Східному Середземномор’ї», – йдеться в документі.

Раніше, 6 листопада, Євросоюз продовжив на рік санкції щодо Туреччини через її діяльності в Середземному морі. Санкції включають заборону на поїздки до ЄС і заморожування активів фізичних і юридичних осіб. У Раді ЄС додали, що на даний момент в чорному списку по Туреччині знаходяться дві людини.

У жовтні Туреччина виявила додаткові запаси природного газу обсягом 85 млрд куб. м в свердловині TUNA-1 в 170 км від північного узбережжя країни. Загальні запаси енергоносія, таким чином, на родовищі Сакарья досягли 405 млрд куб. м.

У серпні президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що республіка не відмовиться від планів по геологорозвідці в Середземному морі, незважаючи на погрози введення санкцій.

У 2019 ЄС призупинив діалог з Анкарою на вищому рівні через геологорозвідки родовищ вуглеводнів в Середземному морі у винятковій економічній зоні Кіпру.

Поділитись