Лавров заявив, що Європа перешкоджає роботі пропаганди, яка перекручує події в Україні

Лавров заявив, що Європа перешкоджає роботі пропаганди, яка перекручує події в Україні

Західні країни вживають усіх заходів для запобігання роботі засобів масової інформації (ЗМІ), які об’єктивно висвітлюють події в Україні.

Про це заявив журналістам глава міністерства закордонних справ (МЗС) Росії Сергій Лавров у вівторок, 5 липня 2022 року.

“На жаль, Захід робить все, щоб перекрити роботу ЗМІ, які надають об’єктивні відомості про те, що відбувається”, – констатував Лавров.

Раніше фіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова назвала “медіагеноцидом” заборону всіх російських телеканалів у Латвії. Дипломат також торкнулася теми гонінь російських ЗМІ у Сполучених Штатах Америки. Якщо Вашингтон продовжить утискати права журналістів із Росії, то Москва діятиме пропорційно, зазначила Захарова.

Нагадаємо, Державна дума Росії ухвалила у другому читанні законопроект про дзеркальні заходи у відповідь на дії, які дискримінують або забороняють російські ЗМІ. Згідно з документом, генеральний прокурор та його заступники наділяються правом забороняти на території Росії ЗМІ іншої країни, яка запровадила обмеження на роботу чи заборону російських ЗМІ.

Крім того, генпрокурору та його заступникам пропонується надати право відкликати реєстрацію та ліцензію іноземних ЗМІ, якщо вони поширюють протиправну інформацію, зокрема ту, яка “виражає явну неповагу до суспільства, держави, Конституції РФ” та дискредитує Збройні сили Росії.

Поділитись