Латвія звернулася з проханням до НАТО через дії Росії

Латвія звернулася з проханням до НАТО через дії Росії

Президент Латвії Егілс Левітс заявив, що військові сили США повинні постійно перебувати на території прибалтійських країн, щоб забезпечити надійний захист від можливого вторгнення Росії.

Про це повідомляє РБК із посиланням на інтерв’ю CNN.

«Ми вітаємо перебування американських військ у Польщі та Балтії, нам потрібна їхня постійна присутність у цій зоні», — повідомив він.

Глава Латвії звернувся до НАТО із закликом зміцнити східний фланг у зв’язку з ескалацією конфлікту в Україні та побоюваннями Москви щодо розширення Північноатлантичного альянсу на схід. Левітс наголосив, що розташування контингенту НАТО в Прибалтиці, Румунії та Польщі стане «потужним сигналом для Росії», що демонструє, що альянс захищатиме всі країни у його складі.

Крім того, глава Латвії окреслив НАТО «найсильнішим військовим альянсом у світі» і висловив думку, що організація має «набагато більший військовий потенціал», ніж РФ.

Раніше глава американської держави Джо Байден заявив, що США перекинули 12 тисяч військовослужбовців на кордон із Росією на східному фланзі НАТО — Естонію, Латвію, Румунію та інші прилеглі країни. Він наголосив, що США «захищатимуть кожен дюйм НАТО».

Поділитись