Китай продовжує просувати власний мирний план щодо України

Китай продовжує просувати власний мирний план щодо України

Українські дипломати поширили в ООН зі своїми коментарями план Китаю після завершення війни.

Про це пише Politico.

Він передбачає зупинку війни лінією фронту найближчим часом. А також «облік інтересів у сфері безпеки кожної із сторін».

У документі сказано, що Пекін планує в Нью-Йорку залучити близько 20 країн «для формування групи, яка в майбутньому може швидко розширитися та включити інші країни Африки, Латинської Америки та Азії».

Європейське джерело підтвердило, що китайський план обговорювався. США, як і Україна, цей план не підтримують.

Українська влада стурбована цим планом, пише видання.

«Володимир Зеленський використав свій виступ на Генеральній Асамблеї у середу, щоб засудити мирний план Китаю та Бразилії як «колоніальну» спробу. Українські дипломати також закликають американських законодавців офіційно відкинути план Китаю. Прагнення Китаю заручитись підтримкою Індії може створити серйозні проблеми для України. Київ сподівався, що Нью-Делі допоможе укласти мирний пакт, з яким він зможе упокоритися. Якщо Китаю вдасться домогтися підтримки великою групою країн, Пекін зможе піднести це як доказ того, що «світова більшість» підтримує умови Пекіна щодо мирних переговорів між Росією та Україною, йдеться у документі, який поширили українські дипломати в ООН», – пише Politico.

Офіційне представлення плану мирних переговорів Китаєм може відбутися наступного місяця на зустрічі глав країн-членів БРІКС у Казані.

Поділитись