Кримські татари запропонували Ердогану зустріч

Кримські татари запропонували Ердогану зустріч

Президенту Туреччини Тайіпу Ердогану запропонували зустрітися з делегацією кримських татар.

З такою ініціативою виступив глава регіональної національно-культурної автономії кримських татар Ейваз Умеров. Раніше Ердоган за підсумками переговорів з президентом України Зеленським заявив про підтримку «Кримської платформи». За словами турецького лідера, його країна підтримує територіальну цілісність і суверенітет України, її принципова позиція – невизнання анексії півострова.

На думку Ейваза Умерова, турецький президент повинен почути голоси жителів Криму, кримських татар, про підтримку яких так часто заявляє Ердоган.

Для більш ясного розуміння корисним було б прилетіти до Криму і на місці в усьому самому переконатися, а не будувати свою думку на основі брехливих доносів радикально налаштованих, що живуть на Україні лідерів визнаної екстремістською і забороненої в Росії організації «Меджліс кримсько-татарського народу», який не має нічого спільного з кримськими татарами, – заявив Умеров.

Представник кримських татар вважає, що така зустріч на вищому рівні допомогла б налагодити більш тісну взаємодію між двома країнами. На сьогоднішній день, на думку Умерова, Туреччина має ряд фобій щодо Криму.

Поділитись