Країни ЄС продовжили санкції проти Росії

Країни ЄС продовжили санкції проти Росії

Глави країн та урядів Європейського союзу (ЄС) продовжили економічні санкції проти РФ, пов’язані з реалізацією Мінських угод щодо врегулювання ситуації з Україною.

Про це пише ЗМІ із посиланням на джерело в делегації однієї із західних країн. Як повідомив співрозмовник видання, обмежувальні заходи, які мали припинити діяти 31 січня, продовжено до 31 липня. Це рішення було ухвалено під час обговорення ситуації в Україні. Джерело також розповіло, що формально рішення глав Євросоюзу буде опубліковано наступного тижня. Відомо, що Європейський Союз запровадив санкції щодо Росії у 2014 році.

Раніше депутати Європейського парламенту більшістю голосів ухвалили резолюцію щодо ситуації на кордонах України. Вона включає заклик підготуватися до введення нових санкцій проти РФ, якщо на Україну буде скоєно напад. За результатами голосування, за ухвалення резолюції висловилися 548 парламентаріїв, 69 виступили проти, ще 54 утрималися. Депутати попередили, що нарощування військових сил біля кордонів України створює загрозу безпеці всієї Європи і звернулися до Москви із закликом припинити подібні дії.

Поділитись