Китай триває у повній бойовій готовності гіперзвукові ракетні комплекси DF-21 і DF-21D

Китай триває у повній бойовій готовності гіперзвукові ракетні комплекси DF-21 і DF-21D

На тлі появи у водах біля узбережжя КНР і Тайваню авіаносної ударної групи ВМС США Китай навів у повну бойову готовність свої гіперзвукові протикорабельні ракетні комплекси.

Йдеться, за даними китайських джерел, йде як мінімум про 18 ракетних комплексів, що дозволяє знищити цілу авіаносну групу буквально протягом кількох хвилин.

На даний момент відомо про те, що в оперативній готовності до бойового застосування на озброєнні КНР знаходиться 18 протикорабельних гіперзвукових ракетних комплексів DF-21 і DF-21D. Останні здатні завдавати високоточних ударів на величезних відстанях, при цьому швидкість польоту такої ракети перевищує 12 тис км\год, в той час як точність ураження мети досягає 10 метрів. З урахуванням високої швидкості польоту гіперзвукової ракети DF-21D, ймовірність її успішного перехоплення неймовірно мала.

На даний момент є також відомості про те, що Китай міг привести в стан повної бойової готовності та ракетні комплекси DF-ZF, які здатні завдавати ударів плануючими боєголовками, що летять зі швидкістю до 12 МАХ, що не дозволяє здійснювати успішне перехоплення навіть сучасними засобами протиракетної оборони. , у той час як для засобів протиповітряної оборони подібна швидкість є дуже високою.

Поділитись