Кіссінджер: все буде схоже на Першу світову війну, і, ймовірно, буде ескалація

Кіссінджер: все буде схоже на Першу світову війну, і, ймовірно, буде ескалація

Колишній держсекретар і радник президента США з національної безпеки Генрі Кіссінджер закликав якнайшвидше завершити конфлікт в Україні.

Про це він розповів у інтерв’ю CNN.

На думку Кісінджера, потрібно, щоб відбулися переговори. «Крім того, я застеріг би від того, щоб затягувати цю війну нескінченно. Тому що в такому разі все буде схоже на Першу світову війну, і, ймовірно, буде ескалація», – додав він. Екс-держсекретар також висловив сподівання, що країни НАТО «невдовзі домовляться між собою про те, якими мають бути результати переговорів і який результат можна досягти».

Однак Кісінджер заявив, що альянс не повинен йти на поступки Росії, щоб Москва не отримала «ніякої вигоди» від спецоперації. Він також наголосив, що Україні необхідно повернути 15-20 відсотків територій, які зараз перебувають під контролем РФ.

Раніше Генрі Кісінджер говорив, що розширення НАТО мало зупинитися на Польщі, а Україні варто було зайняти місце Фінляндії у відносинах Росії та Заходу. Крім того, варто було серйозно поставитися до заяв президента Росії Володимира Путіна щодо занепокоєння у сфері безпеки, додав він.

Поділитись