Кім Чен Ин реорганізує збройні сили КНДР

Кім Чен Ин реорганізує збройні сили КНДР

Голова КНДР Кім Чен Ин проведе реорганізацію збройних сил країни.

Про це йшлося під час другого дня засідання Центрального військового комітету (ЦВК) Трудової партії, яке відбувається у Пхеньяні, повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

«Обговорено питання щодо визначення додаткових операційних завдань фронтових військ КНА щодо військово-стратегічних намірів партії, щодо внесення поправки в операційний план та штатної розбудови головних військових організацій», — йдеться у повідомленні ЦТАК.

Як саме зміниться структура північнокорейської армії, не повідомляється, однак зазначається, що «під керівництвом заступників голови ЦВК» Генштаб Корейської народної армії провів «опрацювання та обговорення відповідних питань», а також оформив відповідні «важливі документи».

Крім того, на засіданні комітету Кім Чен Ин виклав заходи для «підвищення операційної спроможності фронтових військ».

Раніше повідомлялося, що у Пхеньяні розпочалося розширене засідання Центрального Військового Комітету (ЦВК) Трудової партії КНДР. За офіційною інформацією, на ньому будуть підбиті підсумки роботи оборонного відомства та «військових комітетів усіх рівнів» у першому півріччі 2022 року, а також обговорено плани та завдання щодо «послідовного втілення у життя військової лінії та головних оборонних політик партії».

Проте директор Центру північнокорейських досліджень Інституту Седжонг у Південній Кореї доктор Чеонг Сончан вважає, що незабаром після наради Північна Корея проведе сьоме ядерне випробування.

Поділитись