Капітана американського авіаносця «Теодор Рузвельт» відправили у відставку

Капітана американського авіаносця «Теодор Рузвельт» відправили у відставку

Капітана авіаносця ВМС США «Теодор Рузвельт» Бретта Крозьє відправили у відставку. Його лист про епідемію коронавірусу на борту корабля потрапило в ЗМІ.


Капітана американського авіаносця відправили у відставку. Його лист про коронавірус потрапило в ЗМІ.

«Для нас було великим сюрпризом прочитати лист в газеті … Воно не повинно було витекти [в ЗМІ] – це була його відповідальність», – сказав в. о. міністра Військово-морських сил США Томас Модлі.

Він додав, що капітан сам не впорався з ситуацією на борту і найкращим виходом було відправити його у відставку. На думку Модлі, такі листи створюють хибне уявлення, що в американських Військово-морських силах панує паніка, а командування не може з нею впоратися.

Раніше стало відомо, що моряки, які служать на авіаносці, заразилися коронавірусом. Ситуація вийшла з-під контролю, і Крозьє написав лист з проханням вжити термінових заходів і евакуювати з корабля майже п’ять тисяч людей. На берег знімуть поки 2,7 тисячі осіб. Командування відмовилося від повної евакуації. Частина екіпажу залишиться на борту, щоб управляти ядерним реактором і стежити за безпекою зброї. На думку експертів, американська влада ухвалила напівзахід, щоб зберегти імідж армії. Зараз «Теодор Рузвельт» пришвартований на острові Гуам.

Поділитись