Трамп втратив через вірус COVID-19 мільярд доларів

Трамп втратив через вірус COVID-19 мільярд доларів

Сумарна вартість активів, що належать президентові США Дональда Трампа, внаслідок економічного збитку, завданої поширенням нового коронавірусу, скоротилася приблизно на $ 1 млрд – до $ 2,1 млрд.

Такі оцінки наводяться в статті, опублікованій в четвер у журналі Forbes. Співробітники видання підрахували, що 1 березня статки американського лідера перевищували $ 3,1 млрд. До 18 березня вони зменшилися приблизно до $ 2,1 млрд. Основним фактором стало скорочення вартості нерухомості. Видання зазначає, що курс акцій компаній зараз швидко змінюється. Через це будуть змінюватися і статки американського лідера.

Як говориться в публікації, одним з найцінніших активів Трампа є комерційна нерухомість в центрі Нью-Йорка, в тому числі площі, які здають під офіси. В даний час жителям найбільшого мегаполісу США наказано не виходити з дому без необхідності. Через це ділова активність в місті значно знизилася. Згідно з розрахунками Forbes, нерухомість подешевшала приблизно з $ 1,9 млрд до $ 1,2 млрд.

У матеріалі повідомляється, що главі американської адміністрації належать також близько 500 об’єктів житлової нерухомості по всій країні. Їх сумарна вартість, за даними журналу, з 1 по 18 березня зменшилася приблизно з $ 235 млн до $ 148 млн. Крім того, впали в ціні готелі, курорти і поля для гольфу, якими володіє американський лідер. За відомостями Forbes, Трамп також мав 1 березня готівкою в розмірі близько $ 160 млн. Ця сума до 18-березня не змінилася.

Ще до інавгурації Трамп заявив, що покинув все займані посади в належній йому компанії Trump Organization, щоб передати їх під управління своїх синів Дональда та Еріка. При цьому Трамп не став позбавлятися від своїх компаній, так як це, за словами юристів, означало б їх розпродаж за безцінь на шкоду інтересам інших членів сім’ї.

Поділитись