Ізраїль встановить системи ПРО «Залізний купол» на військові кораблі

Ізраїль встановить системи ПРО «Залізний купол» на військові кораблі

Компанія Israel Aerospace Industries (IAI) почала установку озброєння на нові кораблі ВМС Ізраїлю.

Чотири корвета типу Sa’ar 6 отримають нові зенітні ракетні комплекси Barak MX і систему протиракетної оборони (ПРО) «Залізний купол». Про це повідомляє портал Navy Recognition.

Корвети Sa’ar 6, побудовані в Німеччині, прибули до Ізраїлю без озброєння. Ізраїльське оборонне відомство планує перетворити нові корвети в плавучі батареї для охорони берега і об’єктів у виключній економічній зоні.

Кораблі отримають зенітні ракетні комплекси Barak MX для боротьби з повітряними цілями і протикорабельну ракету Sea Breaker. Особливістю боєприпасу стала велика база даних цивільних і військових судів, яка дозволяє ракеті вражати кораблі супротивника без команди оператора.

Для перехоплення ракет корвети отримають морську версію системи ПРО «Залізний купол». Комплекс C-Dome, розроблений в 2014 році, включає установку вертикального пуску на десять протиракет Tamir. Таке розташування ракет дозволяє розширити сектор охоплення до 360 градусів. C-Dome використовує стандартну РЛС корабля.

У серпні армія США провела випробування системи ПРО «Залізний купол». Дві батареї системи забезпечуватимуть захист дружніх сил США на постійних і тимчасових позиціях.

Поділитись