Ізраїль та Росія вирішили «залишити один одного в спокої», – Нетаньяху

Ізраїль та Росія вирішили «залишити один одного в спокої», – Нетаньяху

Ізраїль та Росія змогли знайти компроміс щодо інтересів на Близькому Сході.

Про це заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху в інтерв’ю французькому телеканалу La Chaîne Info. За його словами, країни вирішили «дати спокій» і не втручатися в дії одна одної.

«Спочатку я сказав Путіну: «Дивися, у нас є вибір: ми можемо йти до конфронтації або можемо порозумітися. Ізраїль діє вільно…. Ми не втручаємось у твої дії в Сирії, а ти залишаєш нас у спокої», – сказав він.

Нетаньяху заявив, що Ізраїль та Росія «знайшли компроміс, який слугує інтересам Ізраїлю, і, отже, Путін думає, що це не загрожує російським інтересам». При цьому говорячи про дії Ізраїлю на Близькому Сході, він підкреслив, що Іран не хоче створити ядерну зброю, «щоб знищити» Ізраїль.

Нетаньягу також заявив, що вивчить можливість постачання озброєнь Україні з урахуванням національних інтересів. Він наголосив, що Ізраїль не хоче конфронтації з Росією та інцидентів за участю військових двох країн у повітряному просторі Сирії.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху раніше заявив президентові Франції Еммануелю Макрону про те, що ізраїльські таємні операції проти Ірану зрештою допомагають іншим країнам, зокрема Україні.

Поділитись