Іранські безпілотники завдали ударів по авіабазі ВПС США в Кувейті

Іранські безпілотники завдали ударів по авіабазі ВПС США в Кувейті

База ВПС США зазнала нападу із застосуванням іранських БПЛА.

Іранські безпілотники завдали множинних ударів по базі ВПС США на території Кувейту. Атака здійснювалася із застосуванням щонайменше чотирьох безпілотних літальних апаратів, які завдали ударів по периметру військової авіабази США, на якій раніше базувалися і винищувачі F-35, і дрони MQ-9 Reaper. Інформація про збитки підтверджується супутниковими знімками, при цьому, судячи з усього, постраждала дуже велика площа військового об’єкта, що використовується американськими військовими.

Інформація про постраждалих, американською стороною до сьогодні не озвучується, проте, інфраструктура військового об’єкта досить серйозно постраждала, про що свідчить величезна чорна пляма в центральній частині бази, саме в тому місці, де було завдано ударів.

Про результативність нальоту нічого невідомо, адже офіційної інформації про удар по розташуванню американців не було. Відповідальність за напад на себе взяло проіранське угруповання «Ташкіль Аль-Варсін», причому, зазначається, що приводом для нападу стала нібито помста за вбивство Кассема Сулеймані, оскільки саме аеродром «Алі Ас-Салям» використовувався ВПС США для удару по іранському генералу.

Поділитись