Іран заявив про змову трьох країн з метою вбивства Мохсена Фахрізаде

Іран заявив про змову трьох країн з метою вбивства Мохсена Фахрізаде

Вбивство іранського фізика-ядерника Мохсена Фахрізаде було скоєно в результаті змови між Ізраїлем, США і Саудівською Аравією.

Про це заявив глава МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф, як повідомила в понеділок, 30 листопада, прес-служба зовнішньополітичного відомства.

«Термінові поїздки Помпео в регіон, тристороння зустріч у Саудівській Аравії та заяви Нетаньяху – все це говорить про змову, який, на жаль, привів в п’ятницю (27 листопада) до терористичного акту і загибелі одного з видатних представників країни», – вказано в заяві.

Міністр переконаний, що новий конфлікт спрямований на руйнування політичної обстановки, що сприяє скасування санкцій проти Тегерана.

Нагадаємо, один з творців ядерної програми Ірану, високопоставлений вчений-ядерник Мохсен Фахрізаде став жертвою атаки терористів в населеному пункті Абсард поблизу іранської столиці.

Як заявили співробітники розвідки США, залишилося мало сумнівів, що за вбивством стоїть Ізраїль. Мотив – перешкодити майбутньому главі Білого дому Джозефу Байдену відновити дипломатичну взаємодію з Іраном.

Поділитись