Іран представив Україні звіт по збитому Boeing

Іран представив Україні звіт по збитому Boeing

Тегеран представив Києву доповідь з української пасажирському літаку, збитому під столицею Ірану, заявив офіційний представник МЗС Ірану Саїд Хатібзаде.


Раніше глава українського МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що Україна чекає від Ірану звіт про хід розслідування аварії українського Boeing біля Тегерана.

“Організація цивільної авіації (Ірану) підготувала звіт і в той же день, коли я про це повідомив (21 грудня), в онлайн-форматі надала українській та іншим сторонам”, – повідомив, у свою чергу, Хатібзаде на брифінгу, зазначивши, що незабаром сторонам офіційно буде надано вже перекладену доповідь.

Рейс до Києва Boeing 737-800 “Міжнародних авіаліній України” зазнав аварії незабаром після вильоту з аеропорту Тегерана 8 січня рано-вранці. Загинули 176 осіб: громадяни Ірану, України, Канади, Великобританії, Німеччини, Швеції та Афганістану.

Іранські військові 11 січня заявили, що український Boeing був збитий випадково, виною став людський фактор: літак пролітав поруч з військовим об’єктом Ірану і був прийнятий за “ворожу ціль”, а саме за крилату ракету. При цьому в Ірані відзначили, що очікували атаки з боку США, в зв’язку з чим системи ППО країни були приведені в повну бойову готовність.

Поділитись