Сили Хафтара в Лівії отримали танки Т-62

Сили Хафтара в Лівії отримали танки Т-62

Підрозділи Лівійської національної армії (ЛНА) фельдмаршала Хафтара посилені танками Т-62.

Судячи з матеріалів, що з’явилися в Мережі, мова йде про “шістдесят других”, які прибули з сусіднього Єгипту. Всього їх не менше десятка.

Ці бойові машини практично нічим не відрізняються від стандартних, але якщо придивитися, можна помітити змонтовані в передній частині вежі гранатомети, призначені для постановки димових завіс. Також оновленню піддалися засоби зв’язку.

На озброєнні сухопутних військ Єгипту є більше двох сотень таких танків. Ще триста машин числяться на базах зберігання. По всій видимості, саме звідти бронетехніка і поступила до Лівії.

Раніше повідомлялося, що прихильники Хафтара, зазнали великих втрат, змушені реанімувати старі, які не експлуатувалися багато років Т-62, що залишилися ще від армії Муаммара Каддафі. По всій видимості, їх стан був настільки гнітючим, що союзник фельдмаршала вирішив поділитися технікою.

Раніше з Єгипту до Лівії вже направляли танки сімейства Т-54/55, літаки МіГ-21, інше спорядження. Крім того, нещодавно стало відомо про появу в цій гарячій точці сучасних модульних реактивних систем залпового вогню “Морава” сербського виробництва.

У свою чергу Туреччина, підтримує противників ЛНА з Уряду національної згоди, перекинула до Лівії самохідні артилерійські установки Т-155 Firtina, гусеничні БМП ACV-15, бронеавтомобілі Kirpi, системи ППО і ударні безпілотники Bayraktar TB2.

Поділитись