Індія має намір закупити у Росії більше 20 винищувачів МіГ-29

Індія має намір закупити у Росії більше 20 винищувачів МіГ-29

Військово-повітряні Індії планують закупити у Росії 21 надзвуковий винищувач МіГ-29. Про це повідомляє газета The Economic Times з посиланням на військові джерела.

“Індійські ВПС мають намір закупити 21 російський легкий винищувач МіГ-29, в тому числі два навчально-тренувальних, для заміни винищувачів МіГ-21, які будуть повністю зняті з озброєння протягом найближчих п’яти років, – заявило виданню джерело. – Придбання МіГ-29 необхідно для посилення бойових можливостей військової авіації країни”.

Уряд Індії готовий розглянути цю пропозицію. Поставки МіГ-29 можуть початися через два роки після підписання угоди з Росією, уточнили джерела.

Індійські ВПС також планують розмістити замовлення на виробництво багатоцільових винищувачів Су-30МКІ на підприємствах компанії Hindustan Aeronautics Ltd, завод якої в місті Насік виробляє літаки цього типу за російською ліцензією. Нове замовлення дозволить компанії продовжити випуск лінійки Су-30МКІ після завершення в 2021 році замовлення на будівництво 272 винищувачів цього типу для ВПС Індії.

Поділитись