Індія розмістила важкі озброєння на кордоні з Китаєм

Індія розмістила важкі озброєння на кордоні з Китаєм

ЗС Індії розмістили на кордоні з Китаєм самохідні гаубиці, реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) та інші артилерійські комплекси, а також планують нові закупівлі сучасних озброєнь з покращеними бойовими характеристиками на тлі військової напруженості, що зберігається в Східному Ладаксі.

Про це повідомляє газета The Pioneer з посиланням на джерела в Міністерстві оборони Індії.

Індійська армія розгорнула в цьому регіоні на лінії контролю з Китаєм самохідні артилерійські гармати (САУ) К9 Vajra, закуплені в США надлегкі гаубиці М-777, РСЗВ Pinaka та артилерійські комплекси Dhanush. Міноборони планує закупити додатково 100 САУ Vajra, 155-мм артилерійські системи ATAGS, що буксируються, і безпілотні літальні апарати (БПЛА) різної дальності та призначення, включаючи безпілотники.

Ми розглядаємо можливість закупівлі безпілотників з дальністю дії 15-20 км, а також розвідувальних БПЛА з дальністю до 80 км, – заявили джерела.

У травні 2020 року в гірській області Ладакх на кордоні Індії та КНР виникло протистояння, внаслідок якого відбулися зіткнення та загиблі з обох сторін. Індія та Китай стягнули у цей район важку артилерію, танки та авіацію. Після серії переговорів на військовому та дипломатичному рівнях у лютому минулого року Пекін та Нью-Делі розпочали і досі продовжують взаємне відведення військ від лінії кордону.

Поділитись