Ілон Маск та інші мільярдери інвестували $220 мільйонів на підтримку Трампа

Ілон Маск та інші мільярдери інвестували $220 мільйонів на підтримку Трампа

Ілон Маск та інші мільярдери за 3 місяці пожертвували приблизно 220 мільйонів доларів групам, які підтримують кандидата у президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа.

Ілон Маск передав майже 75 мільйонів доларів протрампівській Super PAC. Зі звітів випливає, що America PAC своє початкове фінансування отримала від мережі колишніх партнерів і ділових партнерів Маска, однак протягом третього кварталу він був його єдиним донором. Про це пише CNN з посиланням на звітні дані, подані федеральним регуляторам США.

Бізнес-леді Міріам Адельсон — щира прихильниця Трампа та спадкоємиця статку казино — сплатила 95 мільйонів доларів іншій зовнішній групі Preserve America, яка підтримує колишнього президента.

Інший провідний протрампівський «Супер PAC» Restoration PAC, також повідомив про величезний прибуток від одного великого донора. У третьому кварталі близько 49 мільйонів доларів передав бізнесмен Річард Елліс Уілайн.

Демократка Камала Гарріс зібрала 1 мільярд доларів з моменту вступу в президентські перегони, проте команда Гарріс просить своїх прихильників надіслати ще більше, наголошуючи, що Трампа підтримують мільярдери, а робота кампанії охоплює «фінальний спринт» у спробі переманити виборців у штатах, які все ще не визначилися, за кого голосуватимуть.

Поділитись