Європа створить власні сили швидкого реагування

Європа створить власні сили швидкого реагування

Аннегрет Крамп-Карренбауер, глава Міністерства оборони Німеччини, збирається розробити план по створенню сил швидкого реагування для Європи до кінця жовтня.

Про це пише видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Згідно з її заявою, цей план не буде означати відділення від американців. Крамп-Карренбауер стверджує, що в майбутньому можуть виникнути ситуації, в яких Європа і США матимуть різні інтереси, в тому числі всередині НАТО. І в цьому випадку вони повинні бути в змозі діяти своїми силами.

Міністр також зізналася, що події в Афганістані змусили її замислитися про відставку. Однак вона вирішила, що буде продовжувати боротися, щоб надалі не допустити повторення подібних ситуацій.

На початку серпня рух «Талібан» активізувало наступ на урядові сили Афганістану. 15 серпня його прихильники увійшли в Кабул і на наступний день заявили, що війна закінчена. Останні два тижні серпня з аеропорту Кабула, який охороняли американські військові, йшла масова евакуація громадян країн Заходу і співпрацювали з ними афганців. У ніч на 31 серпня американські військові покинули кабульського аеропорту. Це стало кінцем майже 20-річного військової присутності США в Афганістані.

Поділитись