Єврокомісар бойкотував саміт у США

Єврокомісар бойкотував саміт у США

Єврокомісар з внутрішнього ринку Тьєррі Бретон відмовився від участі в саміті з питань торгівлі та технологій, який має пройти в США, передає агентство Bloomberg.

Він пояснив своє рішення тим, що ця зустріч не приділяє достатньої уваги проблемам Євросоюзу.

Тьєррі Бретон, внутрішній уповноважений ЄС, не буде присутнім на саміті Ради з торгівлі та технологій США — ЄС, який відбудеться наступного тижня в Університеті Меріленду, тому що він «більше не дає достатньо місця для питань, які викликають занепокоєння у багатьох європейських міністрів промисловості та підприємств», – йдеться у повідомленні помічника функціонера.

Агентство також зазначило, що у Брюсселі та інших столицях Європи останнім часом не приховують невдоволення американським законом про зниження інфляції. Водночас, помічник Бретона зазначив, що тема одного з основних пунктів порядку денного саміту перетворилася на предмет для обговорення «за 45-хвилинним обідом».

Очікується, що тепер єврокомісар вирушить до США лише на початку 2023 року. Передбачається, що він братиме участь в обговоренні цифрових технологій, космосу та кіберпростору.

Раніше канал CNBC з посиланням на анонімного європейського чиновника повідомив, що країни Європейського союзу висловили серйозні побоювання через ухвалений у США закон з ініціативи президента Джо Байдена про зниження інфляції. Співрозмовник видання зазначив, що в Європі було створено конгломерат із 27 міністрів, які заявили, що захід загрожує європейській промисловості.

Поділитись