Франція більше не посередник між Баку та Єреваном, – Алієв

Франція більше не посередник між Баку та Єреваном, – Алієв

Макрон у своєму інтерв’ю розкритикував Азербайджан.

«Менше ніж через тиждень після зустрічі у Празі Президент Франції Макрон у своєму інтерв’ю розкритикував Азербайджан і звинуватив нас у тому, чого ми не робили. Після цього була всім відома резолюція Сенату Франції, яка є абсолютно неприйнятною і образливою. Далі очікується ще одна антиазербайджанська резолюція Національної Асамблеї Франції, а потім спроба Франції атакувати нас через Саміт Франкофонії. Це неприйнятно, оскільки Франкофонія є гуманітарною організацією. Це неприйнятно, оскільки Франкофонія є гуманітарною організацією.

Азербайджанська сторона має вихідний текст, складений Францією у тандемі з Вірменією, який, за його словами, сповнений звинувачень, інсинуацій. Але у нас є друзі не лише у Руху неприєднання, а й у Європі. Таким чином, ця антиазербайджанська резолюція є формальним.

З огляду на все це зрозуміло, що Франція не може брати участі у мирному процесі. І це не наша, а їхня провина, тому що ні США, ні Росія ніколи на офіційному рівні не приймали чийсь бік. Це означає, що зустріч 7 грудня не відбудеться. І ми розглядатимемо інші альтернативи. Подивимося, хто виконуватиме роль посередника і на якій платформі», – зазначив Ільхам Алієв. І додав, що розглядає висунення Пашиняном умови щодо участі у брюссельській зустрічі Макрона «як спробу зірвати мирні переговори».

Поділитись