Японія за підсумками G7 хоче ухвалити додатковий документ про ядерне роззброєння

Японія за підсумками G7 хоче ухвалити додатковий документ про ядерне роззброєння

Глава уряду Японії Фуміо Кісідою висловився за ухвалення за підсумками майбутнього саміту G7 документа, присвяченого важливості ядерного роззброєння та нерозповсюдження, повідомляє NHK.

За даними телеканалу, це буде окремий від підсумкового комюніке документ. Японія обговорює відповідну ініціативу із представниками інших країн, що входять до об’єднання. Таким чином, Токіо, будучи єдиною країною у світі, що постраждала від бойового застосування ядерної зброї, сигналізує міжнародному співтовариству про необхідність активізувати зусилля з ядерного роззброєння та нерозповсюдження.

У поточному році Японія головує у G7. Хіросіма прийматиме саміт із 19 по 21 травня. Це місто 6 серпня 1945 року зазнало атомного бомбардування з боку Сполучених Штатів. Бомбардування Хіросіми та Нагасакі були здійснені наприкінці Другої світової війни, щоб прискорити капітуляцію Японії. Це єдине в історії Землі застосування бойової ядерної зброї, від якої в Хіросімі загинуло 308 тисяч людей. Нагасакі зазнав атомного бомбардування 9 серпня того ж року. Число загиблих перевищує 175 тисяч людей.

Поділитись