Японія вимагає пояснень від Росії через затримання консула, який збирав секретні дані

Японія вимагає пояснень від Росії через затримання консула, який збирав секретні дані

МЗС Японії викликало російського посла і вимагало офіційних вибачень за затримання японського консула.

Після повідомлень про затримання у Владивостоці консула Мотокі Тацунорі за збирання секретних відомостей, російського посла Михайла Галузіна викликали в МЗС Японії, де йому було висловлено протест – від Росії вимагали принести офіційні вибачення за затримання дипломата.

«У відповідь на ситуацію, що склалася, віце-міністр закордонних справ Морі викликав сьогодні російського посла в Японії Михайла Галузіна в МЗС і заявив йому рішучий протест з вимогою від Росії офіційних вибачень, а також вжиття заходів, щоб подібні ситуації не повторювалися. Ми наполегливо закликаємо російську сторону серйозно підійти до цього протесту та наших вимог», – заявив глава Міністерства закордонних справ Японії Йосімаса Хаясі.

Водночас у Японії не прокоментували визнання японського консула у незаконному зборі секретних відомостей, зазначивши, що навіть незважаючи на визнання японського консула, жодних доказів провини дипломата немає.

У своїй заяві японські дипломати висловили незадоволеність тим, що затримання консула не відповідало нормам Віденської конвенції про консульські відносини та положення японо-радянської конвенції про консульські відносини.
Детальніше на: https://avia.pro/news/yaponiya-potrebувала-oficialnych-izvineniy-ot-rossii-iz-za-zaderzhaniya-konsula-sobiravshego

Поділитись