Японія передала техніку для розмінування українських територій – Ігор Клименко

Японія передала техніку для розмінування українських територій – Ігор Клименко

Йдеться про 24 вантажні автомобілі з крановою установкою ISUZU, надані Україні у межах проєкту міжнародної технічної допомоги щодо розвитку спроможностей у гуманітарному розмінуванні та знешкодженні вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє ДСНС із посиланням на Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка.

За словами глави відомства, Японія з перших днів широкомасштабного вторгнення РФ допомагає Україні у технічній та гуманітарній сфері. 

«Ми дуже часто зустрічаємося з послом Японії, тому що сфера гуманітарного розмінування і досвід, який має Японія, дуже важливий для нашої держави, адже 30% України – заміновано», – наголосив Ігор Клименко.

Своєю чергою, Міністр закордонних справ Японії Йошімаса Хаяші заявив, що офіційне Токіо буде й надалі активно співпрацювати з Україною у сфері розмінування та ділитися з колегами власним досвідом.

«Обіцяю, що Японія буде поруч з Україною до повного відновлення миру. Саме тому ми передаємо ці 24 вантажівки, які стануть у нагоді під час розмінування ваших територій. Сподіваємося, що ця допомога відіграватиме важливу роль у відновленні і реконструкції України», – заявив Глава МЗС Японії Йошімаса Хаяші.

Поділитись