Глава МЗС Китаю зробив заяву про роль Росії в ООН

Глава МЗС Китаю зробив заяву про роль Росії в ООН

Ніхто не може позбавити Росію тієї важливої ​​ролі, яку країна відіграє в ООН, заявив глава МЗС Китаю Ван І на зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

“Я дуже радий знову бачити вас, мій дорогий друже. Ми буквально щойно зустрічалися в Самарканді. Насамперед хочу привітати вас і привітати з тим, що ви таки приїхали до Нью-Йорка, де знаходиться штаб-квартира ООН. Хоча ООН і розташована в США, але сама ООН належить усім нам. Росія – постійний член Ради безпеки і повинна і надалі грати свою важливу роль в ООН. Ніхто не може позбавити Росію цього права”, – сказав Ван І.

Глава МЗС КНР нагадав, що на зустрічі в Самарканді на полях саміту ШОС президент РФ путін і голова КНР Сі Цзіньпін порушили тему двосторонніх відносин і досягли розуміння з багатьох питань.

Ван І наголосив на готовності працювати над реалізацією рішень останньої зустрічі лідерів двох країн. За його словами, пандемія коронавірусу ще не пройшла, а на світовій арені при цьому відбуваються глибокі зміни. У поточних обставинах важливу роль відіграє посилення координації та співпраці Пекіна та Москви, їх спільне реагування на спільні виклики, а також просування сторонами ініціативи про глобальну безпеку у зв’язку з тим, щоб зробити світовий порядок справедливішим, додав міністр.

Поділитись