Голова Генасамблеї ООН захворів на COVID-19

Голова Генасамблеї ООН захворів на COVID-19

Голова 76-ї сесії Генеральної Асамблеї (ГА) Організації Об’єднаних Націй (ООН) Абдулла Шахід склав позитивний тест на коронавірус.


Я отримав позитивний результат тесту на COVID-19. Я ізолююся вдома з легкими симптомами», – написав Шахід у своєму Twitter.

За словами голови ГА ООН, він раніше був вакцинований, а також отримав бустерну дозу щеплення.

«Я молюся за мільйони людей, які страждають від COVID-19, і про мільярди людей, які не мають доступу до вакцини», — наголосив глава Генасамблеї, наголосивши, що він виступає за рівний доступ до отримання щеплення у всьому світі.

Раніше, 12 грудня, повідомлялося, що президент Південно-Африканської Республіки (ПАР) Сиріл Рамафоса отримав позитивний тест на коронавірус. Зазначалося, що він проходить курс лікування легких симптомів COVID-19. Рамафоса повністю вакцинований і зараз перебуває у самоізоляції у законодавчій столиці республіки, Кейптауні.

До цього, 8 грудня, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш пішов на самоізоляцію після контакту з людиною, яка виявила коронавірусну інфекцію. Зазначалося, що генсек немає ніяких симптомів, і початковий тест дав негативний результат.

Поділитись